Українські розробники представили прототип військової бронемашини, яка здатна підніматися у повітря.

Про це повідомляє Мilitary-informant. Розробка отримала назву E-LSFV й вона призначена для використання спецпідрозділами.

Автомобіль отримав електричний двигун і може вмістити в салоні шестеро військових – два члени екіпажу та чотири пасажири. Корпус попереду та знизу захищений бронею.

Щоб авто могло піднятися у повітря на його даху кріплять спеціальну платформу. Вона повторює конструкцію квадрокоптера. Її можна безперешкодно зняти, якщо бронемашина пересуватиметься по землі.

Проект втілений дизайнером лише на папері й невідомо чи створять подібний екземпляр для потреб армії. Але новинка має досить цікаву концепцію й можливо нею зацікавляться в інших країнах.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В США, наприклад, вже розробили літаючу вантажівку. Її назвали "Чорний лицар". Планується використовувати її для евакуації поранених з поля бою.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, бронеавтомобілі "Козак" українського виробництва вивели на випробувальний полігон. У тестах задіяли дві модифікації авто.