Головними підозрюваними в обстрілі пасажирського автобуса під Волновахою вважаються російський полковник Синельников і громадянин України Шпаков.

Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, передає "Лига.net". Він зазначив, що полковник безпосередньо керував артилерійським батальйоном, який причетний до обстрілу.

"Полковник Синельников був куратором п'ятої армійської бригади і курирував дії батальйону Шпакова", - розповів керівник управління СБУ.

Підозрюваним, за його словами, відправили повідомлення поштою за місцем їх реєстрації.

Перший заступник Генпрокурора Дмитро Сторожук сказав, що їх справу готові передати на розгляд суду. Він пояснив, що після цього можна буде отримати дозвіл на спеціальну процедуру засудження. Крім того, Україна направить запит в Інтерпол з приводу затримання Синельникова.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Всього у справі фігурують декілька десятків чоловік. Сторожук уточнив, що артилерійський вогонь по блокпосту, розташованому поблизу Волновахи, вели три мобільні групи реактивного дивізіону "Ангели-А". Вони входять в "п'яту окрему мотострілкову бригаду першого армійського корпусу "ДНР". Він наголосив, що слідство встановить особистість кожного з угруповання, хто причетний до злочину.

Правоохоронцям також вдалося встановити місце обстрілу. Терористи стріляли з району Докучаєвська, який був під контролем бойовиків.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, люди прийшли до блокпосту поблизу міста Волноваха, щоби вшанувати пам'ять загиблих пасажирів автобуса, який обстріляли із "Градів" у 2015 році бойовики.