Українки Марія і Анна Музичук вийшли до чвертьфіналу жіночого чемпіонатів світу з шахів у Ханти-Мансійську.

У першому матчі 1/8 фіналу Ганна за 27 хвилин білими розгромила болгарку Антоанетту Стефанову, але чорними несподівано програла. На тай-брейку Ганні не вдалося виграти білими, але чорними вона провела партію просто блискуче і поставила опонентці чистий мат.

Рахунок матчу - 2,5:1,5 на користь українки.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

А ось Марія Музичук у першій партії проти іранської шахістки Мобін Алінасаб просто горіла. У ферзевому ендшпілі її суперниця мала вирішальну перевагу, але українка наполегливо вишукувала шанси. І, коли Алінасаб необережно просунула пішака, Музичук оголосила їй мат.

У другій дуелі львів'янка вперше на турнірі початку партію від ферзевого пішака і отримала перевагу після дебюту. Неточна гра суперниці допомогла впевнено перемогти її на 42-му ході. Рахунок - 1,5:0,5 на користь Марії.

Таким чином, у чвертьфіналі чемпіонату світу зіграють по дві шахістки з України, Китаю і Росії, а також по одній з Узбекистану і Казахстану. Склалися такі пари: Ю Веньюн (Китай) - Гулрухбегім Тохиржонова (Узбекистан), Анна Музичук (Україна) - Олександра Костенюк (Росія), Марія Музичук (Україна) - Жансая Абдумалік (Казахстан), Катерина Лагно (Росія) - Лей Тиндзе (Китай).

Усик покращив свої рейтинги

Після перемоги над Беллью Усик піднявся в рейтингу найкращих боксерів незалежно від вагових категорій Р4Р за версією BoxRec.

Усик посів третю сходинку і вперше в кар'єрі обігнав чемпіона мирапо версією WBA в легкій вазі Василя Ломаченка (11-1, 9 КО).

Перше місце в цьому рейтингу займає Теренс Кроуфорд, друге - Сауль Альварес.

Дивіться повне відео бою Усик – Беллью:

На прес-конференції після бою Олександр Усик розповів, що в першу чергу йому необхідно відпочити після важкого бою, а також поділився планами на майбутнє.

Олександр Усик нокаутував Тоні Беллью і захистив свої пояси
Олександр Усик нокаутував Тоні Беллью і захистив свої пояси

"Я мав зосередитися на кожному раунді. Беллью дійсно небезпечний боксер. Я намагався заспокоїти себе в перших чотирьох раундах. Все було добре.

У мене справді був важкий рік. Це був найуспішніший, але найскладніший рік. Зараз я думаю про те, щоб провести час з родиною.

Рік був психологічно складним і фізично. Періоди між боями були надто короткими, я ніколи не відчував себе на 100% готовим. Після фінальної битви з Муратом Гассієвим у мене було всього 30 днів, щоб відновитися. Під час тренувального табору я лежав у ліжку, дивлячись у стелю, і мені прийшла в голову думка: "Що я тут роблю?".

Чи ставлю я собі за мету стати абсолютним чемпіоном у супертяжях? Звичайно. Потрібно ставити собі цілі. Якщо ми не ставимо собі цілі – ми трухнемо. Ми повинні ставити собі цілі", - заявив Усик.

Як повідомляв портал Знай.ua, Усик зробив відверту заяву після перемоги над Беллью.