Після підтримання комітетом Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ лібералізації візового режиму для громадян України, нашій країні залишилося пройти ще кілька кроків для отримання бажаного "безвізу".

На Україну ще чекають кілька етапів, а точніше, два кроки, які необхідно пройти.

Наступною інстанцією, в якій буде розглядатися пропозиція щодо візової лібералізації ЄС з Україною стане Європейський парламент для голосування. Розгляд в цій інстанції очікують 5 квітня. І хоча ця дата не є остаточною і ще може змінитись, однак якщо не трапиться нічого надзвичайного, то вже скоріше, ніж через місяць, Україна подолає передостанню сходинку на своєму шляху.

Після цього документ подадуть до Ради ЄС, що стане останнім кроком для України на шляху до "безвізу". В Раді Євросоюзу обіцяють, що українці зможуть подорожувати без віз в країни ЄС вже в червні 2017 року, тому голосування з цього питання має пройти вже в травні.

Якщо орієнтуватись на досвід Грузії, то бачимо таку картину. Європарламент проголосував за "безвіз" для грузин 2 лютого 2017 року, 27 лютого візову лібералізацію схвалили в Раді ЄС, а вже 28 березня візовий режим почав функціонувати. Тобто Грузія весь цей процес пройшла менше, ніж за два місяці.

Україні належить почекати трохи довше, але що таке зайвий якийсь місяць в порівнянні з роками довгого очікування?

Як повідомляв сайт Знай.ua, Комітет Європеського парламенту з питань громадських свобод, юстиції та внутрішніх справ дав свою згоду на відміну візового режиму для України.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще