Уряд Молдови закликав високопоставлених чиновників відмовитися від поїздок до Росії.

Прем'єр-міністр Республіки Молдова Павло Філіпп і голова парламенту Андріан Канду вручили послу Росії в Кишиневі ноту протесту через систематичні обшуки молдавських високопосадовців в Росії та допити в недипломатичній манері представників влади Молдови.

"Молдавські офіційні особи під час в'їзду в РФ неодноразово зазнавали принизливих допитів і обшуків з боку представників російських спецслужб. Така поведінка неадекватна і необгрунтована. Примітно, що ці дії почали застосовуватися після початку розслідування про відмивання близько 22 мільярдів доларів з РФ через один з молдавських банків", - цитує документ Укрінформ.

В документі підкреслюється, що стосовно одного з високопоставлених чиновників МВС Молдови російські спецслужби 35 разів використовували такі методи, як затримання і обшуки.

Через подібні практики керівники Молдови закликали чиновників тимчасово відмовитися від поїздок до Росії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, уряд Молдови має намір відкликати посла республіки Думітру Брагіша із Російської Федерації.