Міжнародний валютний фонд планує обговорити виділення мільярдного траншу для України 20 березня.

Про це повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс під час брифінгу, передають "Украiнськi Новини". Україна отримає гроші в рамках програми розширеного фінансування.

Райс розповів, що міністр фінансів України Олександр Данилюк зустрічався з менеджментом фонду і заступником директора-розпорядника фонду Ліптоном.

Остаточно рішення про виділення траншу винесе засідання ради директорів МВФ. Ключовим пунктом програми співпраці, за словами представника фонду, є пенсійна системи України.

"Якщо ви подивитеся на підтримку Міжнародним валютним фондом України, то побачите, що це найбільший прогрес, досягнутий за програмою за весь час. Головною метою програми є допомога уряду України і українцям в подоланні тих викликів, які стоять перед ними, а також вихід країни на шлях стійкого зростання. Ми вважаємо пенсійну реформу ключовою в налагодженні пенсійної системи. Метою реформи є поліпшення пенсійного забезпечення та вдосконалення самої системи ", - пояснив Райс.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Україна погодила з МВФ умови виділення і розмір третього траншу.