Гол шведського форварда Лос-Анджелес Гелаксі Златана Ібрагімовича в дербі 4-го туру МЛС проти Лос-Анджелеса був визнаний кращим забитим м'ячем у сезоні-2018.

Та гра завершилася з рахунком 4:3 на користь команди Ібри, для якого цей матч був дебютним у футболці Гелаксі.

Гол Шевченка - кращий

Українець Андрій Шевченко був визнаний автором найкрасивішого голу Мілана за всю історію матчів з Ювентусом.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Кращий гол фанати Мілана вибрали голосуванням уболівальників, яке було проведено напередодні матчу 12-го туру італійської Серії А між Міланом і Ювентусом (0:2).

Гол, який отримав перемогу в голосуванні, українець забив 9 грудня 2001 року у ворота Джанлуїджі Буффона.

Відзначимо, що 11 листопада в рамках Серії А Ювентус виграв у Мілана на "Сан-Сіро" завдяки голам Маріо Манджукіча і Кріштіану Роналду.

Спаринг України з Туреччиною

Відповідно до попередньої домовленості між Федерацією футболу України та Турецькою футбольною Федерацією, матч між збірними України та Туреччини мав відбутися 20 листопада у Дніпрі. Але в процесі безпосередньої підготовки до поєдинку виникли обставини, що вплинули на зміну місця його проведення.

"Зокрема, представники Турецької Федерації футболу звернули нашу увагу на прогнозовану різку зміни погоди у Дніпрі в другій половині листопада й попросили перенести матч у Туреччину. Це питання в телефонній розмові обговорили й головні тренери обох команд — Андрій Шевченко та Мірча Луческу.

Окрім того, під час підготовки "Дніпро-Арени" до поєдинку з Туреччиною з’ясувалося, що резервні системи електропостачання стадіону вийшли з ладу. Проблему можна було вирішити до матчу, але це потребувало серйозних додаткових зусиль і фінансових витрат. До того ж такий оперативний ремонт не давав стовідсоткової гарантії якісної роботи електрообладнання під час гри.

Для Федерації футболу України "Дніпро-Арена" є важливим об’єктом у розширенні географії проведення в Україні матчів високого міжнародного рівня. І саме від успішного проведення поєдинку Україна — Туреччина залежало рішення УЄФА щодо сертифікації "Дніпро-Арени" як стадіону міжнародного рівня. ФФУ готова була докласти всіх необхідних зусиль, щоб організувати зустріч збірних України та Туреччини у Дніпрі. Однак ризикувати в даній ситуації було б вкрай необачно. Адже в пріоритеті — повернення великого футболу до Дніпра!

Тому, зваживши всі "за" та "проти", було ухвалено рішення розглянути прохання Турецької Федерації футболу. Отримавши згоду від тренерського штабу збірної України, ми провели перемовини, які закінчилися лише 7 листопада. І після узгодження всіх умов перебування української команди, а також суми компенсації, яку сплатить Турецька Федерація футболу, ми погодилися на те, аби 20 листопада зіграти в Туреччині. Звертаємо увагу, що турецька сторона також візьме на себе всі витрати, пов’язані з перельотом та проживанням збірної України в Туреччині під час п’ятиденного збору.

Після погодження питання щодо перенесення гри в нас з’явиться можливість провести детальну діагностику електромереж "Дніпро-Арени". Є попереднє рішення керівництва Федерації футболу України, що ФФУ за рахунок компенсації, отриманої від турецької федерації, візьме участь у фінансуванні повного відновлення системи електропостачання стадіону, який, нагадаємо, належить державі", — розповів прес-службі Федерації футболу України генеральний директор компанії "ФФУ Маркетинг" Роман Волинець.

Таким чином, контрольний матч між збірними України та Туреччини відбудеться 20 листопада в Анталії на центральному стадіоні "Анталія" (початок — о 19.30 за київським часом).

Як повідомляв портал Знай.ua, у збірну України не викликані лідери Шахтаря, але запрошено молодого динамівця.