В остаточному варіанті меморандуму між Україною і МВФ відсутні різні вимоги щодо урізання соціальних виплат.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає "УНІАН". Він зазначив, що в фонді не висували вимог про заморожування розміру мінімальної зарплати. Не йшлося, за його словами, й про підвищення пенсійного віку.

Україна узгодила з МВФ умови меморандуму на початку березня 2017 року.

"В остаточному варіанті Меморандуму відсутні норми про заморожування мінімальних зарплат на три роки, про заборону пенсіонерам працювати. Там відсутня підвищення пенсійного віку. Ніяких апокаліптичних речей в меморандумі немає. І ви зможете в цьому переконатися", - пояснив Рева.

Міністр запевнив, що меморандум складали виключно в інтересах України і українців. Рева заявив, що за деякими пунктами навіть вдалося переконати представників фонду змінити думку.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, остаточне рішення в питанні виділення траншу для України вирішить рада директорів МВФ в кінці березня.