Знаменитий фізик-теоретик і популяризатор науки Стівен Хокінг закликав створити світовий уряд.

На думку Хокінга, "якась форма світового уряду" необхідна людству для того, щоб взяти розвиток технологій під контроль.

"На початку цивілізації агресія була корисною, оскільки сприяла виживанню", - цитує слова Хокінга The Times.

За словами фізика, ця якість "зашита" в наших генах. Однак, з огляду на то, що сьогодні технології розвиваються в надшвидкому темпі, природна людська агресія може знищити людство за допомогою ядерної або біологічної війни.

Тому людям потрібно контролювати цей успадкований інстинкт за допомогою логіки і здорового глузду, вважає вчений. Саме таким контролюючим органом і повинен стати світовий уряд. З іншого боку, Хокінг визнає, що такий орган влади сам по собі може стати проблемою, оскільки "це може виявитися тиранією".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Однак, вчений залишається оптимістом і висловлює впевненість, що людство зуміє впоратися з цими труднощами.

Світовий уряд, за його словами, необхідний, щоб впоратися з такими проблемами, як масове вимирання видів, глобальне потепління і вихід штучного інтелекту з-під контролю.

Як повідомляв сайт Знай.ua, фізик-теоретик Стівен Хокінг разом з засновником SpaceX і Tesla Motors Ілоном Маском підтримали принципи, які мають захистити людство від штучного інтелекту.