Збірна України з футболу прибула до Словаччини на заключний матч Ліги націй.
Матч Словаччина - Україна відбудеться 16 листопада на арені імені Антона Малатинского в Трнаві. Початок - 21:45.

Нагадаємо, захисник "Шахтаря" і збірної України Богдан Бутко не зможе виступити на найближчих поєдинках "Шахтаря" і збірної України.

Богдан Бутко був включений в резервний список, але отримав травму голеностопа і пропустить матчі з командами Словаччини в Лізі націй УЄФА і Туреччини.

Тепер у збірної залишається тільки один захисник – Олександр Караваєв з "Зорі".

Відповідно до попередньої домовленості між Федерацією футболу України та Турецькою футбольною Федерацією, матч між збірними України та Туреччини мав відбутися 20 листопада у Дніпрі. Але в процесі безпосередньої підготовки до поєдинку виникли обставини, що вплинули на зміну місця його проведення.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Зокрема, представники Турецької Федерації футболу звернули нашу увагу на прогнозовану різку зміни погоди у Дніпрі в другій половині листопада й попросили перенести матч у Туреччину. Це питання в телефонній розмові обговорили й головні тренери обох команд — Андрій Шевченко та Мірча Луческу.

Окрім того, під час підготовки "Дніпро-Арени" до поєдинку з Туреччиною з’ясувалося, що резервні системи електропостачання стадіону вийшли з ладу. Проблему можна було вирішити до матчу, але це потребувало серйозних додаткових зусиль і фінансових витрат. До того ж такий оперативний ремонт не давав стовідсоткової гарантії якісної роботи електрообладнання під час гри.

Для Федерації футболу України "Дніпро-Арена" є важливим об’єктом у розширенні географії проведення в Україні матчів високого міжнародного рівня. І саме від успішного проведення поєдинку Україна — Туреччина залежало рішення УЄФА щодо сертифікації "Дніпро-Арени" як стадіону міжнародного рівня. ФФУ готова була докласти всіх необхідних зусиль, щоб організувати зустріч збірних України та Туреччини у Дніпрі. Однак ризикувати в даній ситуації було б вкрай необачно. Адже в пріоритеті — повернення великого футболу до Дніпра!

Тому, зваживши всі "за" та "проти", було ухвалено рішення розглянути прохання Турецької Федерації футболу. Отримавши згоду від тренерського штабу збірної України, ми провели перемовини, які закінчилися лише 7 листопада. І після узгодження всіх умов перебування української команди, а також суми компенсації, яку сплатить Турецька Федерація футболу, ми погодилися на те, аби 20 листопада зіграти в Туреччині. Звертаємо увагу, що турецька сторона також візьме на себе всі витрати, пов’язані з перельотом та проживанням збірної України в Туреччині під час п’ятиденного збору.

Після погодження питання щодо перенесення гри в нас з’явиться можливість провести детальну діагностику електромереж "Дніпро-Арени". Є попереднє рішення керівництва Федерації футболу України, що ФФУ за рахунок компенсації, отриманої від турецької федерації, візьме участь у фінансуванні повного відновлення системи електропостачання стадіону, який, нагадаємо, належить державі", — розповів прес-службі Федерації футболу України генеральний директор компанії "ФФУ Маркетинг" Роман Волинець.

Таким чином, контрольний матч між збірними України та Туреччини відбудеться 20 листопада в Анталії на центральному стадіоні "Анталія" (початок — о 19.30 за київським часом).

Матч Ман Сіті - Шахтар

7 листопада в рамках 4-го туру групового раунду Ліги чемпіонів Манчестер Сіті приймав удома Шахтар.

Перший тайм виграли "городяни" з рахунком 2:0 після голів Давида Сільви і Габріела Жезуса з пенальті. До слова, одинадцятиметровий був спірний, тому що Рахім Стерлінг просто спіткнувся і впав, а суддя Віктор Кашшаї вказав на точку.

Але в другій половині зустрічі англійці довели, що можуть забивати і без таких спірних епізодів. Голами-красенями відзначилися Рахім Стерлінг і Ріяд Марез. Також ще двічі у воротах Андрія П'ятова розписався Жезус. Шостий гол в матчі у виконанні бразильця і ​​зовсім вийшов на диво, талановитий форвард перекинув парашутом воротаря Шахтаря.

Як підсумок, 6:0 - переконлива перемога Манчестер Сіті, який гарантував собі вихід в плей-офф Ліги чемпіонів.

Цікаво, що Жезус забрав з собою м'яч, яким оформив хет-трик у Лізі чемпіонів.

Також відзначимо, що українець Олександр Зінченко відіграв весь матч за Ман Сіті, а після матчу втішав партнера по збірній України Андрія Пятова.

У матчі 3-го туру Шахтар в Харкові програв Ман Сіті з з рахунком 0:3.

Також відзначимо, що 7 листопада юнаки Шахтаря програли в Англії ровесникам з Ман Сіті з рахунком 4:1 в рамках Юнацької Ліги УЄФА.

Ліга чемпіонів. Група F. 4-й тур

Манчестер Сіті - Шахтар - 6:0 (2:0)

Голи: Давид Сільва, 13, Габріел Жезус, 24 (з пенальті), 72 (з пенальті), 90, Стерлінг, 49, Марез, 84.

Як повідомляв портал Знай.ua, Црвена Звезда сенсаційно виграла у Ліверпуля.