Американська делегація, яка входить до складу ОБСЄ, занепокоєна через те, підконтрольні Кремлю бойовики стріляють по критично важливим об'єктам на Донбасі. Цим в регіон штучно посилюється гуманітарна криза.

Про це повідомила представник США Кейт Бернс, передає "Укрінформ". Вона зазначила, що саме обстріли терористів спричинили те, що мешканці Авдіївки залишились без води та електропостачання.

"Ми закликаємо всі сторони в Тристоронній контактній групі в найкоротші терміни досягти угоди про нові райони розмежування, особливо в районах розташування критично важливої цивільної інфраструктури, зокрема Донецької станції фільтрації води", - наголосила американська представниця.

Вона додала, що вирішити цю проблему й знизити напруженість можна завдяки повному виконанню пунктів Мінських угод. Аналогічна ситуація спостерігається й на території анексованого Криму.

Російська окупаційна влада, за її словами, "продовжує чинити серйозні порушення по відношенню до кримських татар, етнічних українців, а також усіх, хто виступає проти російської окупації півострова".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кейт Берн заявила, що санкції проти Росії не зніматимуть поки не будуть виконані всі пункти Мінських домовленостей, де прописане й повернення Україні Криму.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, колишній посол США Стівенй Пайфер наголосив, що Росія не виконуватиме пункти Мінських домовленостей, а чекатиме можливих політичних змін у Європі.