Канадські вчені зробили дивовижне відкриття про людський мозок. Дослідники розповіли про його унікальні особливості, які зберігаються навіть після смерті людини.

Про результати досліджень спеціалісти з Університету в Західному Онтаріо розповіли на сторінках Daily Mail.

Лікарі-реаніматологи з'ясували, що мозок деякий час продовжує функціонувати навіть після смерті.

Для виявлення таких здібностей, вчені провели ряд експериментів, зокрема дослідили мозок чотирьох померлих, у яких ЕЕГ мозку показало різні малюнки електромагнітних коливань, що може свідчити про діяльність мозку.

Тобто мозок продовжував свою діяльність не дивлячись на те, що тіло вже не виявляло жодних ознак життя.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також подібний експеримент проводився американськими дослідниками, який вони провели на гризунах. Їх мозок також проявив подібну активність протягом кількох хвилин, після того, як серце щурів перестало битися.

Проте фахівцям належить ще провести чимало досліджень, щоб на основі них можна буде говорити про мозкову активність після смерті.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", група науковців в результаті дослідження з'ясувала, що центральний відділ нервової системи чоловіків старіє швидше, ніж мозок жінок.