В Ірані успішно завершилися випробування нової балістичної ракети, яку розробили місцеві інженери і науковці.

Про це повідомив командувач Військово-повітряними силами і військово-космічних військ Росії Аміра-Алі Хаджизаде, передає Tasnim. Нове озброєння отримало назву Hormuz-2.

Ракета здатна знищити морську ціль на відстані 250 км. Її запуск проводиться з майданчика морського базування. Hormuz-2 може з надзвичайною точністю уразити цілі різної величини. Але ефективний радіус її дії обмежується 300 кілометрами.

Зазначається, що подібні випробування озброєння, посилить занепокоєння США. Неподалік від берегів Ірану знаходиться американський військовий корабель.

Раніше Іран успішно випробували російський зенітно-ракетний комплекс С-300. Це були комплексні навчання сил ППО. Іранські військові запускали ракет з комплексу по "великого спектру літальних цілей".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Ірані провели випробування ракети системи протиповітряної оборони класу "земля-повітря".