Німецький тенісист Олександр Звєрєв став переможцем Підсумкового турніру АТР в Лондоні. Призовий фонд турніру в цьому році - $8,500,000.

У фіналі Олександр Звєрєв сенсаційно обіграв фаворита турніру, першу ракетку світу Новака Джоковича з рахунком – 6:4, 6:3.

Матч тривав 1 годину 21 хвилину. Звєрєв краще подавав (10-1 по ейсам), але більше помилявся (1-3). На рахунку Олександра 20 віннерів (у Джоковича - 6) і 16 невимушених помилок (20 у Новака).

Зазначимо, що для Звєрєва ця перемога стала першою на такому престижному турнірі.

Новак Джокович програв другий фінал поспіль (раніше в Парижі), але все одно завершив сезон першим номером рейтингу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Нагадаємо, асоціація тенісистів-професіоналів ATP буде проводити новий командний турнір ATP Cup, який стартує у 2020 році. Про це повідомив президент ATP на Підсумковому турнірі в Лондоні.

Повідомляється, що ATP Cup буде проводиться у співпраці з Tennis Australia. Матчі турніру проходитимуть у трьох містах Австралії, тривалість Cup ATP - 10 днів. Учасниками змагань стануть 24 збірні, а критерієм відбору буде рейтинг першої ракетки кожної тенісної нації.

Призовий фонд Cup ATP - $15 млн., а переможці отримають 750 рейтингових очок.

Раніше Новак Джокович одержав нагороду "Тенісист року" від Асоціації тенісистів-професіоналів.

Новак Джокович
Новак Джокович

У цьому сезоні Джокович провів 60 матчів, 49 з яких здобув перемогу. Новак завоював чотири трофеї - переміг на Мастерсах в Цинциннаті і Шанхаї, а також виграв два турніри "Великого Шолома" - Вімблдон і Відкритий чемпіонат США.

Новак Джокович
Новак Джокович

Новак Джокович, незважаючи на поразку в фіналі Мастерса в Парижі, став першою ракеткою світу, очоливши оновлений рейтинг ATP. Джокович змістив з першої сходинки іспанця Рафаеля Надаля.

Нагадаємо, Новак Джокович, який став переможцем US Open-2018, обійшов Роджера Федерера за кількістю призових за кар'єру.

Зазначимо, перемога на US Open-2018 принесла Джоковичу 3,8 мільйона доларів призових.

Таким чином, Джокович довів суму своїх призових за кар'єру до 117,8 мільйонів доларів і обійшов за цим показником Роджера Федерера, на рахунку якого 117,74 мільйона доларів.

Примітно також, що Джокович зіграв на 27 турнірів менше швейцарця.

Як повідомляв портал Знай.ua, тренер Еліни Світоліної поділився секретом її тріумфу.