Справа щодо корупційного скандалу із президентом Південної Кореї тривалий час затягувалася – для того, щоб підтримати імпічмент Пак Кин Хе довелося залучити правоохоронців, суддів та представників ліберальних сил.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

Судове рішення: що інкримінують колишньому президенту

Піти з поста офіційно змусили південнокорейського президента не тільки через фінансові оборудки та маніпуляції членами релігійної спільноти. З'явилися докази того, що її радниця Чхве Сун Сіль намагалася впливати на державну політику та покривати корупцію, а Пак Кин Хе всіляко сприяла їй у цьому. Звинувачення висунуть вже найближчим часом після з'ясування усіх деталей справи. А поки що корейців закликали готуватися до президентських виборів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Хабарництво і незаконні фонди Пак Кин Хе

Тривалий час лідер консервативних сил намагалася приховати створення неурядових структур – бізнес пішов одразу, коли прихожани одного із храмів почали вносити пожертви, необхідність яких їм нав'язували. Після цього у поле зору прокуратури потрапила її подруга та помічниця Чхве Сун Сіль, яка допомагала віце-президенту компанії Samsung Лі Чже Йону у так званих "фінансових справах". По закінченню розслідування її звинуватили у зловживанні службовим становищем. Саме це і спровокувало численні скандали.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що південнокорейського президента Пак Кин Хе відсторонили від посади. По закінченню процедури імпічменту відбудуться позачергові вибори.