Емануель Стюард, тренер легендарного українського боксера, дворазового чемпіона світу в суперважкій вазі Володимиру Кличку, буде включений в Зал слави Асоціації боксерів США.

За словами директора Асоціації Кріса Кугиларі, Емануель Стюард вплинув на багатьох боксерів.

Емануель Стюард
Емануель Стюард

"Емануель Стюард вплинув на життя багатьох боксерів, які приходили до нього на тренування. Так, він отримав визнання, тренуючи професіоналів, однак, його вплив був значним і на аматорський бокс.

Сьогодні Менні – "модельний" американський наставник, а його спадщина буде відчуватися ще довго. Асоціація боксерів США підтримала його кандидатуру на включення в Зал слави і з нетерпінням чекає офіційної церемонії індукції", - сказав Кулигарі.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, під керівництвом Стюарда Володимир Кличко завоював пояси чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBF, IBO.

Крім того, Емануель Стюард працював з Ленноксом Льюїсом.

Завершення кар'єри

3 серпня 2017 року Володимир Кличко оголосив про завершення кар'єри.

За словами Кличка, він вважає, що прийняв правильне рішення, завершивши спортивну кар'єру.

"Я все ще дуже мотивований як 19-річний хло

Володимир Кличко
Володимир Кличко
пець, який хоче відкрити для себе світ. З іншого боку, мені стало все більш зрозумілим: я більше не хотів приносити свою мотивацію й енергію в ринг. Я хотів направити ці складові для досягнення успіху у своїй другій кар'єрі. Нарешті, оголосивши про свій відхід з професійного спорту, відчув фізичне і моральне полегшення. І це також дозволило мені зрозуміти, що я прийняв правильне рішення.

зрештою, мені всього лише 42, і сподіваюся, що друга половина життя в мене попереду. Важко описати свій стан, коли ти відчуваєш і знаєш, що у тебе багато справ. Я дивлюся в майбутнє і бачу себе в бізнесі. Сподіваюся, таким же пристрасним і одержимим, як у спорті", - розповів Кличко.

Кличко професійно виступав у боксі з 1996 року у важкій ваговій категорії. Він був чемпіоном світу за версіями WBO, IBO, IBF і WBA. У 1996 році Кличко взяв золото на Олімпійських іграх в Атланті. За 21 рік кар'єри Кличко провів 69 боїв, здобувши 64 перемоги (з них 53 нокаутом).

Як повідомляв портал Знай.ua, Кличку запропонували викладати в Гарварді.