Після імпічменту президента Пак Кин Хе Південна Корея повністю перегляне міжнародні відносини та змінить політичний курс.

Про це повідомляє Associated Press.

Південна Корея після імпічменту: що очікує нового президента?

Протягом двох місяців згідно законодавства на дострокових виборах визначать нового лідера, якого очікуватимуть доволі складні роки управління, адже доведеться розробити зовсім інший підхід до діяльності уряду та профільних структур.

Представники Національної виборчої комісії Південної Кореї зазначили, що за перші тижні перебування нового президента на посаді йому слід розробити стратегію "перехідного комітету", який буде повністю протилежний тому, що був за часів Пак Кин Хе.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зміна політичного напрямку і курс на Захід

За словами прем'єр-міністра Хван Ге Ана, який на даний час виконує керівні обов'язки замість відстороненого президента, головним союзником корейців повинні стати західні країни. Він неодноразово наголошував на необхідності співробітництва із Вашингтоном, який завжди підтримував владу.

Головні економічні та індустріальні питання залежать переважно від того, як світ реагуватиме на готовність Південної Кореї до кардинальних змін. Із КНДР, на думку прем'єра, також потрібно відновити діалог, адже питання протиракетної оборони останнім часом постало надто гостро – зокрема, багато суперечок було навколо розміщення системи THAAD.

Слід відзначити, що норми корейського законодавства не передбачають другий термін президентства, тому новий лідер не зможе переобратися ще раз.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що південнокорейському лідеру Пак Кин Хе оголосили імпічмент.