В ході дослідження американських вчених, було доведено, що бактерії, які містяться в натуральному йогурті позитивно впливають на роботу мозку. Виявляється, в цьому молочному продукті містяться корисні властивості, які сприяють поліпшенню роботи мозку і в цілому сприятливо впливають на здоров'я людини.

Бактерії, які містить йогурт допомагають боротися з поганим настроєм, депресивним станом. Сприятливо впливають на роботу шлунково-кишкового тракту. Бактерії, які містяться в йогурті виводять молочну кислоту з м'язів людини після важких фізичних тренувань або важкої фізичної роботи. Не дарма, дієтологи рекомендують після кожного тренування вживати молочні продукти, особливо йогурт або сир.

Читайте також: Cassini знайшов космічний пельмень поблизу Сатурна

У йогурті містяться лактобактерії, які відіграють важливу роль на роботу кишкового тракту. Але лактобактерії впливають тільки на роботу шлунково-кишкового тракту, тому багато реклами перебільшують про чарівний вплив лактобактерій на весь організм, як доводять вчені. У йогурті є і інші бактерії, які виробники ігнорують при створенні додаткової реклами.
Бактерії, які містяться в натуральному йогурті можуть позбавити від головного болю, тобто працювати як знеболюючий засіб.

Тому, краще витратити певну кількість грошей на натуральний йогурт, який позитивно вплине на здоров'я людини, ніж витрачати круглі суми для покупки знеболюючих препаратів та препаратів для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту.

Йогурт можна як придбати в магазині, так і зробити його в домашніх умовах. Вживаючи домашній йогурт, ви будете впевнені в стовідсоткової натуральності цього продукту.

В цілому, вибираючи будь-молочний продукт, потрібно ретельно його досліджувати. Можливо і інші молочні продукти мають свої секретні позитивні властивості.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що на першому місці в рейтингу стоїть брюссельська капуста. Вона допомагає активно працювати мозку, покращує кровообіг і захищає нейрони мозку від їх руйнування. Брюссельська капуста не втрачає своїх властивостей, при різних методах її приготування.