Співробітники американського космічного агентства NASA опублікували фото одного з супутників Сатурна. Внутрішній супутник Пан здивував своєю схожістю на пельмень.

Про це повідомляє Space Science Institute.

Гігантський "пельмень", якого знайшли ще у 1990 році, здійснює повний оберт навколо планети всього за 14 годин. Пан має діаметр 26 кілометрів та рухається всередині кільця А. За допомогою гравітації супутник очищує простір по траєкторії від космічного пилу та криги.

Супутник Сатурна Пан

Детальні знімки незвичайного супутника зробив апарат "Кассіні" 7 березня цього року на відстані майже 25 тисяч кілометрів від Пана.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Супутник Сатурна Пан

За свою цікаву форму супутник отримав своє прізвисько. Американські видання назвали його "гігантським равіолі, розміром з п'ять районів Нью-Йорка".

Перший штучний супутник Сатурна "Кассіні" запустили в місію на 20 років, і скоро він завершить цей етап. Наразі апарат перейшов до дослідження F-кільця Сатурна, де вивчатиме полярне сяйво на планеті.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", NASA показало кільця Сатурна як на долоні, які були зроблені з орбітальної станції "Кассіні" на відстані 56 тисяч кілометрів від планети.