Компанія Hyperloop One презентувала свій масштабний проект побудови вакуумного швидкісного потяга та показала перші зображення тунелю, який будують посеред пустелі у штаті Невада.

Як повідомляє Space.com., повномасштабна траса Devloop являє собою півкілометрову трубу , яка за словами розробників, може стати транспортною системою майбутнього.

Зазначається, що надсучасний потяг зможе розвивати швидкість руху до 1200 кілометрів за годину.

Діаметр труби тунелю, як і потяга складає 3,3 метри.

Наразі триває будівництво тестової ділянки шляху, який планують завершити до кінця року.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Наша команда з більш ніж 150 інженерів, техніків і будівельників почала роботу над майбутнім полігоном п'ять місяців тому, перетворивши ділянку пустелі в шумний вулик, і в даний час будує полігон і займається підготовкою до першого в світі полноразмерному тесту Hyperloop ", - повідомив виконавчий директор компанії Джош Гігел.

З Hyperloop One плнує співпрацювати мільярдер, засновник корпорації Tesla та SpaceX Ілон Маск, який створить нові автошляхи під поверхнею з метою покращити рух автомобілів.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", проект надзвукових потягів Hyperloop планують здійснити і в Європі. Чехія та Словаччина вже зацікавилась новими поїздами та планують запустити будівництво тунелей на своїх територіях.