Падіння гелікоптеру у Стамбулі могли спровокувати пілоти – через брак досвіду екіпаж не справився із керуванням під час зіткнення із телевежею.

Про це в коментарі "Обозревателю" розповів експерт з питань авіації Влад Любін.

За його словами, вони могли просто переоцінити власні можливості, хоча формально цю причину досі не розглядали.

Експерт наголосив, що при сильному тумані керувати гелікоптером вкрай складно, але цей процес в таких екстремальних умовах повинна була взяти під контроль диспетчерська служба.

"Вони не мали права дати дозвіл на виліт", - додав він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Викликають багато питань, на думку Любіна, технічні недоліки, адже система оповіщення просто не подавала жодних сигналів про небезпеку.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Туреччині впав гелікоптер із громадянами РФ на борту. П'ятеро пасажирів загинули від отриманих травм внаслідок падіння. Відомо, що ймовірною причиною вважають зіткнення із телевежею та політ в умовах сильної туманності.