Дослідники зі швейцарського Національного дослідницького центру робототехніки (NCCR) і Федеральної політехнічної школи Лозанни вирішили одну з основних проблем сучасних дронів - можливість розбитись під час зіткнення або падіння.

Основна рама дрону виготовлена з тонкого склопластику, який дозволяє згинатися в разі удару. Акумулятор та бортовий комп'ютер кріпиться до корпусу за допомогою магнітів. Таким чином, після удару конструкція роз'єднується, а потім усі частини знову стають на свої місця.

Інженери протестували дрон, вдаривши його 50 разів об стіну, однак він витримав випробування. Швейцарці вважають, що таку технологію можна застосовувати не лише у безпілотниках, а й в інших пристроях, які легко ламаються.

Зазначимо, що про серійний випуск міцних дронів або конструкцій до них швейцарці поки не повідомляли.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", безпілотник Savant пролетів без приземлень 63 кілометри на висоті 457 метрів та встановив світовий рекорд.