Міжнародні інституції та представники європейських країн все більш категоричні в оцінці дій радикалів, які продовжують блокаду Донбасу. Про це пише Віктор Медведчук, лідер Громадського руху "Український вибір - Право народу".

"Учасники блокади Донбасу відмовилися підкорятися забороні на ввезення зброї в регіон. У штабі блокади обмеження, введені наказом глави Нацполіції в Донецькій області, назвали... порушенням конституційних прав громадян. Парадоксальність ситуації вражає: радикали, які порушують закон, зневажають конституційні права громадян, апелюють... до закону і Конституції. Ті самі Семенченко-Парасюк й іже з ними, які ігнорують і рішення РНБО України, і Резолюцію Ради Безпеки ООН", - обурюється політик.

Він звернув увагу на те, що міжнародні інституції та представники європейських країн все більш категоричні в оцінці дій радикалів.

"Протиправні дії українських "патріотів" стали предметом обговорення у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу. "Союзники висловили стурбованість ситуацією з блокуванням шляхів поставки вугілля з непідконтрольних територій, наголосивши на необхідності вирішення існуючих протиріч у законному руслі", - повідомила за підсумками обговорення Місія України при НАТО. До зняття блокади автомобільних і залізних доріг на Донбасі вкотре закликав і голова зовнішньополітичного відомства Німеччини Зігмар Габріель. Він переконаний, що "ця блокада шкодить всім" і загрожує новою ескалацією конфлікту: "Нам потрібна не лише прихильність Мінським домовленостями, а й політична воля для їх виконання, інакше ми у результаті не зрушимо з місця, а страждатимуть люди на Донбасі", - повідомив лідер "Українського вибору".

При цьому політик зазначив, що думка представників світової спільноти організатори та ідейні натхненники блокади відкрито ігнорують, як і інтереси країни і народу.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Блокаду, через яку, за словами прем'єра, Україна втрачає від 2 до 4 млрд грн на місяць, яка визнана незаконною і розцінюється як загроза національній безпеці, радикали називають патріотичної акцією. Напрошується питання: у чиїх же інтересах діють так звані патріоти? І відповісти на це питання має не тільки влада - дати відповідь повинні в першу чергу пересічні громадяни, адже саме вони найбільше страждають від свавілля радикалів", - резюмував В. Медведчук.