Адвокати президента-втікача Віктора Януковича пригрозили звернутися до суду через відмову прокурора Генпрокуратури України Руслана Кравченка від допиту їх підзахисного в Росії.

Про це повідомив захисник президента-втікача Віталій Сердюк, передає "РБК-Україна". Він посилається на рішення Печерського суду Києва від 13 липня 2016 року, який зобов'язав співробітників Генпрокуратури допитувати Януковича за місцем його знаходження.

"У свою чергу, відмовляючись виконувати рішення суду, в порушення Конституції України, в порушення міжнародних конвенцій, стороною яких є Україна, Генеральна прокуратура відмовляється від цього допиту", - наголосив адвокат.

Сердюк заявив, що якщо ГПУ ухилятиметься від співпраці з Генпрокуратурою РФ, то її співробітників можна притягнути до кримінальної відповідальності за невиконання судового рішення.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, прокурор Руслан Кравченко заявив, що обвинувальний акт у справі побіжного президента Віктора Януковича днями передадуть до суду. Його звинувачують у зраді.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще