Окупованим територіям Донбасу може загрожувати хімічна катастрофа через збройного конфлікту.

Про це повідомили експерти ООН, передає "Радіо Свобода". Вони зазначили, що дуже часто бої ведуться поблизу територій великих хімічних підприємств.

"Зараз бої ведуться в містах, близьких до індустріальних центрів, тому зростає загроза потрапляння в підприємства, в результаті чого можуть бути серйозні наслідки для тих, хто живе неподалік", - пояснив причину виникнення катастрофи спеціальний доповідач ООН Баскут Тунчак.

Він розповів, що в лютому під час обстрілу снаряди влучили в сховище, де було більше семи тонн небезпечної речовини - газу хлорину. Тунчак зазначив, що тоді контейнери не пошкодили, а в іншому випадку це могло б стати катастрофою.

У разі пошкодження, за його словами, одного 900-кілограмового контейнера, загинули б усі в радіусі 200 метрів. Жителі в радіусі 2,4 кілометра, отримали б серйозної шкоди для здоров'я. Турчак наголосив, що при більш серйозних пошкодженнях довелося б евакуювати людей в межах 7,4 кілометрів і зробити це необхідно було б за добу.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, бойовики стали раптово турбуватись за життя ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького. Його нібито готуються ліквідувати.