Серед представників російських ЗМІ стартував черговий трендовий "фейк": на цей раз милий дружній народ активно повідомляє про якийсь радіоактивний витік в Україні. Найцікавіше, що при цьому видання посилаються на статтю, написану в Норвегії, і це при тому, що в ній слово "Україна" не згадується взагалі.

Про нову тенденцію повідомив норвезький портал Barents Observer, що опублікував в лютому 2017 статтю, автор якої повідомляє про незначне збільшення рівня радіоактивного йоду-131 в атмосфері по всій території Європи. Очолює список сама Норвегія, слідом йдуть Фінляндія, Польща, Німеччина, Чехія, Франція й Іспанія. Як і чому пропагандисти вирішили, що справа стосується України, залишається невідомим. Хоча, цілком зрозуміло, чому.

Наприклад, "Комсомольська правда" і "РІА Новини", посилаючись на статтю (!), пишуть: "Відомо, що на українських атомних енергостанціях існують серйозні проблеми з централізованим управлінням і виконанням норм і стандартів роботи", хоча, нагадуємо, в статті ані слова про Україну. Таку чудову і підкріплену іноЗМІ інформацію з радістю підхопили й інші російські видання.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, які фейки бойовики люблять найбільше.