Міжнародний комітет Червоного Хреста готовий виступити переговірником у конфлікті на Донбасі.

Про це заявив президент комітету Петро Маурер після п'ятиденного візиту в Україну, пише "Радіо Свобода".

Він закликав обидві сторони конфлікту не пошкоджувати життєво важливі об'єкти, що захищає міжнародне гуманітарне право: об'єкти водопостачання, електропостачання тощо.

"Якщо говорити про мої емоції, винесені з цього візиту, то, насамперед, ми повинні розширювати нашу діяльність тут", - зазначив він.

Також, за словами Маурера, Червоний Хрест готовий допомогти в ідентифікації зниклих без вісті під час конфлікту на сході України.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Після візиту в Україну, Міжнародний комітет Червоного Хреста дав такі рекомендації: отримати доступ до затриманих по обидві сторони лінії розмежування, не стріляти по об'єктах газо-, водо-, електропостачання, поліпшити умови перетину лінії зіткнення.

"Я радий, що результатом мого візиту стануть кроки, які дозволять поліпшити життя людей в зоні конфлікту. Червоний Хрест готовий робити більше, і я сподіваюся, що скоро люди, які страждають від конфлікту, зможуть побачити результати нашої роботи", – підкреслив Маурер.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", Червоний Хрест направив на Донбас 12 вантажівок з гуманітарною допомогою.