Археологи знайшли таємні ходи та печери в іракському місті Мосул, які створені 2600 років тому, тобто у VI-VII ст. до н.е.

Відповідний ролик розміщений на каналі Euronews в YouTube.

Попри те, що більша частина архітектурних споруд зруйновані через постійні атаки терористів, дослідникам вдалося знайти під руїнами рідкісні речі.

Бойовики "Ісламської держави" починаючи з 2014 року знищили найвідомішу бібліотеку Мосула, музей, тисячі рукописів та цілий релігійних комплекс.

Але у тунелях під містом залишилося безліч стародавніх статуй ассирійських крилатих биків, які розташовані поблизу могили пророка.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Археологи припускають, що знахідки свого часу були власністю палацу – збереглися фрагменти малюнків на стінах, барельєфи, таблички.

Втім, їх цінність поки що встановити не вдалося, тому зараз, ризикуючи власним життям, вчені намагаються дістати із підземелля хоча б частину, але такі підземні ходи можуть просто впасти у будь-який час.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що печеру зі стародавніми сувоями знайшли археологи в Ізраїлі. Припускають, що вони були написані іудейською сектою.