У Кремлі, попри судові позови та викриття численних злочинів у Гаазі, не припиняють готувати стратегічних план, наступним етапом якого стане так звана "самоліквідація державності" в Україні. Відповідну думку висловив радник Петра Порошенка, Володимир Горбулін.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

За його словами, спочатку Росія робила ставку на створення "Новоросії" – за допомогою навіювання вигаданих ідей планувалося підірвати ситуацію в українському суспільстві.

Як тільки Володимиру Путіну стало зрозуміло, що спроба виявилася невдалою, він почав діяти в іншому напрямку, створюючи хаос у міжнародній спільноті.

Радник президента додав, що у кремлівської тактики є кілька основних мотивів. Один із них – ввести в оману світовий політикум, відхрестившись від війни на Донбасі. Якщо і це не спрацює, російська сторона застосує економічний важіль впливу, а у випадку провалу плану – розпочне агітацію та перевибори.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Горбулін підсумував, що Україна у будь-якому випадку впорається із усіма провокаціями, але для цього слід найближчим часом повністю реформувати сферу оборони та безпеки.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що російська сторона під час розгляду позову України у Гаазі відхрестилася від фінансування терористів на Донбасі.