Вердикт Міжнародного суду ООН в Гаазі буде серйозним випробуванням і дуже незручним в політичному плані для Кремля.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль в інтерв'ю "Дзеркалу тижня". Вона зазначила, що Росія буде зобов'язана виконувати рішення міжнародної судової інстанції, а це сильно змінить манеру спілкування з Москвою.

Українська сторона, за її словами, може в будь-який час звертатися до Міжнародного суду ООН, щоб він посилював заходи, якщо Кремль не дотримуватиметься рішення. Зеркаль пояснила, що Росія не зможе ігнорувати вердикт.

"У порівнянні з іншими галузями права, міжнародне право ще дитина, який розвивається. І питання контролю над повнотою виконання рішень саме на часі для міжнародного права в цілому. Навіть в даному процесі ми бачимо, скільки юридичних питань поставлено перед судом, який займатиметься трактуванням застосування конвенцій. І вперше - Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму ", - наголосила заступник міністра.

Після вердикту суду в Гаазі спілкування з Кремлем перейде з політичної площини в правову, а це вже матиме зовсім інші наслідки. Зеркаль заявила, що для Росії буде колосальним випробуванням звітувати за виконання угоди.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в переговорній групі щодо конфлікту на Донбасі може з'явитися нова сторона. Переговірником хоче виступити Міжнародний комітет Червоного Хреста.