Один з найвпливовіших американських сенаторів і голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн назвав арешт відстороненого з посади голов Державної фіскальної служби Романа Насірова позитивним кроком у боротьбі з корупцією.

Як пише "Цензор.НЕТ", цю справу, за його словами, можна назвати прикладом успішної діяльності Національного антикорупційного бюро.

Він підкреслив, що реформи, серед яких є зміцнення верховенства права та боротьба з корупцією, у перспективі приведуть Україну до стабільності й успіху.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", главу ДФС Романа Насірова затримали 2 березня співробітники НАБУ. Високопосадовця підозрюють у зловживанні службовим становищем та завданні збитків бюджету у сумі два мільярди гривень.

Відразу після того, як чиновнику вручили підозру, він зліг з інфарктом і потрапив у Феофанію. Звідти його транспортували в Інститут кардіології імені Стражеско, звідкіля на ношах повезли до суду для обрання запобіжного заходу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Ця подія викликала неабиякий резонанс у соцмережах.

Під час судового засідання виявилося, що у Насірова є громадянство Великобританії, про що надійшов офіційний документ-підтвердження.

На думку політологів, цю справу максимально затягуватимуть. У свою чергу екс-глава ДФС заявив, що доведе у суді всю абсурдність та безпідставність звинувачень протии себе.