Невідомі раніше відомості про голову Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана оприлюднило видання "Четверта влада".

Судячи з документів з архівів Міністерства оборони, раніше Рубан носив прізвище Гарбузюк, і хоча він називає себе генералом або генерал-полковником, у його послужному списку вказані тільки звання лейтенант і старший лейтенант. З паперів незрозуміло, коли і за яких обставин він отримав генеральське звання.

Судячи з біографії, незадовго до розпаду СРСР, у 1990 році, чоловік вступив у лави членів КПРС, а вже за рік був звільнений у запас. Прізвище на Рубан Гарбузюк змінив у 1989 році, чому – невідомо. Журналісти припускали, що це може бути дівоче прізвище його дружини, але воно виявилося іншим.

Деякі нові факти про цю людину проливає на світло і його характеристика. Так, з неї випливає, що він був не дуже дисциплінованим військовослужбовцем. Але надалі його характеристика покращилася.

Протягом кількох днів редакція "Четвертої влади" намагалася дотелефонуватися до Рубана і уточнити "білі плями" його діяльності, зокрема про отримання генеральських погонів, але його телефони виявилися поза зоною дії мережі. Журналісти сподіваються, що він все ж дасть відповіді на запитання, що виникли після перегляду документів.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Володимиру Рубану заборонили їздити на окуповані території Луганської та Донецької областей.