На території так званої ДНР спостерігачі місії ОБСЄ були обстріляні з мінометів.

Про це йдеться в звіті місії.

Як говориться в повідомленні, інцидент стався на автодорозі Т0519 на західній околиці підконтрольного бойовикам "ДНР" с. Пікуза (кол. Комінтерново), в 23 км на північний схід від Маріуполя.

У цьому районі спостерігачі здійснював моніторинг дотримання режиму припинення для того, щоб провести ремонт газопроводів. Автомобіль спостерігачі ОБСЄ припаркували в 60-80 м на схід від передового блокпоста бойовиків "ДНР".

П'ятеро спостерігачів сиділи в машині, один стояв неподалік. "О 13:52 патруль Місії почув свистячий звук, після чого послідував удар приблизно в 30 м на північ від автомобілів СММ. Почувши свист, шостий член патруля повернувся в свій автомобіль. Орієнтовно через 6-10 секунд спостерігачі почули другий удар також в 30 м від автомобілів СММ ", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Снаряд розірвався в 40-50 м на північний схід від блокпоста "ДНР". Члени місії припустили, що це були мінометні постріли калібру 82 мм. Після двох вибухів патруль спішно покинув дану територію. В результаті атаки ніхто не постраждав, автомобілі не пошкоджені.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що делегація США при ОБСЄ засудила напад бойовиків на патруль Спеціальної моніторингової місії Організації, зазначивши, що спостерігачам повинен надаватися необмежений доступ до всієї території.