Що робитимуть, якщо верхня палата парламенту Нідерландів не ратифікує Угоду про асоціацію ЄС і України, єврочиновники не знають.

Принаймні, плану дій на такий випадок у них немає, повідомив в інтерв'ю "УНІАН" голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі.

Все тому, що депутати переконані в її прийнятті, оскільки 27 країн її ратифікували, а Європейський парламент та Верховна Рада висловили свою підтримку.

У грудні минулого року для завершення процесу ратифікації уряд Нідерландів запропонував поправки, які були включені у додаток до Угоди, серед яких була пропозиція про те, що, отримавши асоціацію, Україна не повинна автоматично приєднатися до Євросоюзу. Така прискіплива позиція викликає певні побоювання, що Сенат знайде причини для того, щоб не підтримати документ.

На думку Мінгареллі, такий варіант має мінімальні шанси на реалізацію, оскільки в Угоді про асоціацію взагалі не згадується про те, що Україна має перспективу членства. Проте він нагадав, що існує 49 стаття Угоди про ЄС, згідно якої подати заявку на вступ до Євросоюзу може будь-яка країна, що виконає низку умов, пов'язаних зі свободами, верховенством права, правами людини.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у ЄС поки що не розглядають питання про посилення антиросійських санкцій через подальше загострення конфлікту на Донбасі.