У канадському місті Дофін за традицією відбулася "Українська ніч". Так представники української діаспори називають хокейний матч, коли місцева команда "Дофін Кінгс" виходить на лід у формі з українською символікою. Але на цей раз в екіпіровці, стилізованої під вишиванки, зіграла юніорська команда Parkland Rangers. Відео виходу хокеїстів на лід опублікував на сторінці Facebook Мирон Дмитрович.

Ukrainian Night

Geplaatst door Myron Dmytrovych op Maandag 3 december 2018

Цікаво, що на місцевій арені лунала українська музика, а прізвища хокеїстів на спинах були написані кирилицею.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Українська ніч" проходить у Дофіні щорічно, тому що в цьому канадському місті з населенням більше, ніж 8 тисяч чоловік, дуже велика українська діаспора. Населення Дофіна приблизно на 41 відсоток складається з українців.

У минулому році у формі з елементами української вишиванки вийшли на домашній матч хокеїсти команди "Дофін Кінгс".

Рекорд від Патрика Лайне

У НХЛ (Національній хокейній лізі) пройшли чергові матчі регулярного чемпіонату. Найрезультативніший поєдинок відбувся в Сент-Луїсі, де місцеві "блюзмени" поступилися Вінніпегу Джетс з рахунком 4:8.

Без усяких сумнівів героєм зустрічі став фінський форвард Вінніпега Патрік Лайне, який закинув п'ять шайб!

Таке в НХЛ відбулося вперше з 2011-го року, коли швед Юхан Франзенвідзначився пента-триком у грі за Детройт Ред Уінгз.

Уродженцю Тампере вдалося повторити відразу кілька досягнень. 20-річний фін зрівнявся з росіянином Олексієм Ковальовим за кількістю хет-триків за місяць - для Лайне гра з Сент-Луїсом стала за листопад третьою, в якій він зміг закинути три шайби. Ковальов брав таку планку в лютому 2001-го року, граючи за Піттсбург Пінгвінз.

Також Патрік повторив рекорд легендарного канадця Уейна Гретцкі, ставши всього третім хокеїстом в історії ліги, кому вдалося оформити пента-трик у віці молодше 21 року. Крім Гретцкі, який тоді грав за Едмонтон Ойлерс, це також виходило у Дона Мердока, який захищав кольори Нью-Йорк Рейнджерс. До речі, Лайне став лише третім хокеїстом з сезону-1997/98, кому в принципі вдавалося закинути п'ять шайб за матч в НХЛ.

Лайне до речі не тільки собі поліпшив статистику і репутацію, а також допоміг любителю хокею виграти мільйон доларів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Еліна Світоліна отримала нагороду Jerry Diamond Aces Award від WTA.