Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим відреагував на відмову Нідерландів прийняти літак з міністром закордонних справ Мевлютом Чавушоглу та видворення міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, пообіцявши, що дії у відповідь будуть жорсткими.

Про це повідомляє Anadolu. Йилдирим назвав загострення відносин між двома країнами внутрішніми проблемами Нідерландів.

"15 березня там відбудуться загальні вибори. Ми думаємо, що всі події, які сталися в суботу ввечері, стали наслідком внутрішньої політики", - вважає турецький прем'єр.

Він зазначив, що такі дії з боку Нідерландів не можуть бути прийнятими та пригрозив жорстко відреагувати. Крім того, за словами турецького прем'єра, "грандіозний дипломатичний скандал" - це ще й відмова європейських союзників Туреччини втрутитися у вирішення питання.

Нагадаємо, що Нідерланди вирішили вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю через загрозу громадській безпеці у зв'язку із загостренням стосунків між Анкарою та Амстердамом.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Туреччина готова ввести економічні та політичні санкції проти Нідерландів, якщо голландці не дозволять Чавушоглу брати участь у мітингу.