Чемпіон WBO Oriental у легкій вазі Денис Берінчик (9-0, 6 КО) відверто розповів про ситуацію в Федерації боксу в інтерв'ю YouTube-каналу TRЕНДЕЦ.
Він заявив, що збірній України потрібен новий тренерський штаб, а також новий склад суддів на внутрішніх турнірах. За словами боксера, у збірної немає взаємозв'язку, немає однієї чіткої мети, кожен тягне свого заа вуха.
Головний тренер збірної - Дмитро Сосновський - відреагував на скандальні заяви Берінчика.

Дмитро Сосновський
Дмитро Сосновський

"Коментувати висловлювання Дениса Берінчика не хочеться. Якщо б це була фраза Михайла Михайловича Зав'ялова або іменитого тренера, то це одна справа. Але яке відношення Берінчик має до тренерської роботи? Він і до боксу має чисто спортивне відношення.
Я не згоден з його думкою. По-перше, він публічно принижує хлопців. У нас сьогодні хороші хлопці: Дмитро Замотаєв, Коля Буценко, Саша Хижняк. Хижняк сьогодні – боксер світового рівня. Таке ж висловлювання було перед Гамбургом, що ми поїдемо і ні одного бою не виграємо. А ми привезли золоту медаль. Поживемо – побачимо.
Те, що сказав Денис Берінчик – нехай буде на його совісті. Лив на мене бруд, так я його прощаю. Нехай Боженька його простить. А те, що він поливає брудом команду, це не по-спортивному і це низько. Як і те, що він говорить про Федерацію боксу і про суддівський корпус", - сказав Сосновський в коментарі Tribuna.com.
Денис Берінчик
Денис Берінчик
У Федерації боксу також відреагували на звинувачення Берінчика:
"Ноти прямих звинувачень на адресу спортивної федерації та висококваліфікованого тренера збірної підняли таку хвилю питань, що ФБУ змушена відповісти.
Звичайно, ми не маємо наміру виправдовуватися. Просто звернемося до самого Дениса і нагадаємо йому деякі епізоди наших з ним відносин.
Денис, виступаючи на аматорському рівні в збірних командах і в складі "Українських Отаманів" ти ніколи не дозволяв собі подібних висловлювань. Тебе влаштовували умови тренувань, винагороди за виступи на чемпіонатах світу, олімпійських іграх, поєдинках у Всесвітній серії боксу. Тобі подобалися подаровані тобі квартира, автомобіль... Тоді ти казав, що ми одна команда! Ти про все забув?
Тепер ти відкрито звинувачуєш у непрофесіоналізмі тренерів збірної, які вірили в тебе, давали тобі шанс, прикладали максимум зусиль для твоєї підготовки. Для будь-якого з їх спортсменів, які зараз працюють у складі збірної України, такі твої дії демонструють не просто неповагу або коректність. Це звичайне хамство!
Заяви про нібито корупцію, коли на місце відсутнього Берінчика запрошували інших спортсменів... Так, довелося запрошувати других номерів збірної, і дуже часто, через твою несанкціоновану відсутність і непередбачуваність", - йдеться у заяві ФБУ.
Також у Федерації зазначили, що не мають наміру звертатися до суду з вимогами про спростування інформації, що не відповідає дійсності і порочить честь.

Нагадаємо, Денис Берінчик проведе свій наступний бій 22 грудня. На кону цього бою буде стояти титул WBO International.

Як повідомляв Знай.ua, Денис Берінчик має намір піти у політику.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще