У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Успіх Семенова

6 грудня в рамках Кубка світу з біатлону в словенській Поклюці відбулася індивідуальна гонка у чоловіків.

Кращим серед українців став Сергій Семенов, який, до речі, претендував на місце на п'єдесталі, але в підсумку опинився на шостій сходинці. Такий результат дозволив українцю взяти участь у квітковій церемонії, в яку потрапляють шість кращих біатлоністів заїзду.

Відзначимо, що українець стріляв без промахів, але програв у їзді, відставши від переможця француза Мартена Фуркада на 45 секунд. Друге місце в гонці зайняв німець Йоганнес Кюн, а третє - австрієць Симон Едер.

Що стосується решти українців, то Артем Прима став 21-м, Артем Тищенко - 31-м. Вони потрапили у залікову зону. У свою чергу, Віталій Кільчицький – аж 74-й.

Монзуль потрапила до списку найкращих

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) визначила кращих жінок-рефері за підсумками 2018 року.

Очолила рейтинг німкеня Бібіана Штайнхаус, яка набрала 138 балів. Українка Катерина Монзуль з 35 балами розташувалася на 5-й сходинці рейтингу.

Відзначимо, що в минулому році уродженка Харкова набрала 38 балів і була 4-ю у рейтингу.

Як повідомляв портал Знай.ua, знаменитий футболіст закликав підтримати Україну.