Стало відомо, в якому місті збірна України розпочне боротьбу за вихід на Євро-2020.

22-го березня команда Андрія Шевченка зіграє з збірної Португалії. З чинним чемпіоном Європи українці битимуться на лісабонському стадіоні "Да Луш". Початок зустрічі заплановано на 21:45 за київським часом.

"Да Луш" вміщує 65 400 глядацьких місць і входить до 25 найбільших арен Європи. За критеріями УЄФА арена має 4 зірки.

Крім збірної Португалії у групі В українська збірна зіграє з футболістами з Сербії, Литви та Люксембургу.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Бонус для збірної України в Лізі Націй

Збірна України завершила груповий етап Ліги Націй з другим рейтингом в Лізі В. Вище команди Андрія Шевченка розташувалася лише збірна Боснії і Герцеговини. Це означає, що півфінальний матч українська збірна проведе на домашньому стадіоні.

Ще двома переможцями своїх груп в нашому дивізіоні, які вийшли в плей-офф, стали збірні Данії та Швеції. Вони посіли відповідно третє і четверте місце в загальному рейтингу.

Зазначимо, що плей-офф Ліги Націй складається з двох одноматчевих півфіналів (перша проти четвертої і друга проти третьої команд) і фіналу (місце проведення визначить жереб). Переможець плей-офф отримає путівку на Євро-2020.

Збірна України буде грати в плей-офф Ліги Націй тільки в тому випадку, якщо не зуміє пройти відбір на чемпіонат Європи-2020. Жеребкування кваліфікації відбудеться 2-го грудня. З кожної відбіркової групи на Євро вийде по 2 команди.

Якщо хтось з переможців груп Ліги націй вже пробився на Євро через відбірковий цикл, то його путівка в стикові матчі дістанеться наступній кращій команді дивізіону. Якщо в лізі не набереться необхідних чотирьох команд, вакантні місця займуть команди з дивізіонів нижче з урахуванням загального рейтингу в Лізі націй.

Шевченко після матчу Туреччина - Україна (0:0)

Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко дав коментар після товариського матчу з національною командою Туреччини (0:0).

"Молодь пройшла хрещення. Тому я дуже радий, особливо першого тайму. Перший тайм був просто чудовий. У другому таймі зіграло роль поле не дуже хорошої якості. Та й Туреччина трохи мобілізувалася і в другому таймі заграла гостріше. Я задоволений дебютантами, які вийшли, задоволений командою. Не вистачило забитого м'яча.

Головне — не результат, а якість гри збірної України. У нас сьогодні було 7-8 гравців U-21, які нещодавно грали за молодіжну збірну. Навіть якщо це товариський матч, ми розуміємо мотивацію турків. Вони завжди вдома грають агресивно. Хлопці впоралися із завданням.

Сьогодні мені сподобався контроль, ідеї, які вони намагалися перенести на футбольне поле, якість передач. Не вистачало завершення. Було багато передумов для хорошого розвитку атак. В цілому — дуже добре.

Пресинг? Молодість і є сили, ці сили треба використовувати. Хлопці вже заряджені. Їх не потрібно заряджати додатково.

Я вважаю, що рік для збірної дуже вдалий. Ми підняли гру команди, ввели багато молодих гравців. Дві останніх гри дали нам шанс зіграти без тиску за результат.

Хлопці впоралися. Сподіваюся, що наші провідні гравці одужають. Бажаю Ярмоленку і Марлосу якнайшвидшого одужання. Ми їх чекаємо. Незабаром поїду на жеребкування, де ми дізнаємося наших суперників у відборі на Євро-2020. Наша молодь довела, що у неї є потенціал. Ми цим дуже задоволені", зазначив Шевченко в ефірі телеканалу "Футбол 2".

Матч Словаччина - Україна

У рамках Ліги Націй у Трнаві зіграли збірні Словаччини та України.

Після першого тайму господарі поля вели в рахунку 2:0. Обидва м'ячі були забиті після помилки воротаря збірної України Дениса Бойка.

По епізоду з першим пропущеним м'ячем від Альберта Руснака до українського голкіпера претензій може бути не особливо багато, тому що там мав місце бути рикошет.

А ось по моменту з другим взяттям воріт збірної України Дениса Бойка будуть ще довго критикувати, тому що він не зафіксував м'яч в руках після нескладного удару від Юрая Куцки.

На початку другого тайму українці змогли відігратися після блискучого голи у виконанні Євгена Коноплянки. Женя пробив зльоту в дев'ятку воріт Мартіна Дубравки.

Але словаки через 5 хвилин знову відзначилися голом. Цього разу ворота Дениса Бойка вразив Адам Зрелак після філігранного удару п'ятою.

Потім на 61-й хвилині Роберт Мак розкішним ударом зробив рахунок 4:1.

Збірна України мала шанси на те, щоб відіграти, але удари Тараса Степаненко, Олександра Зінченка та інших наших футболістів були нерезультативними. Цікаво, що в кінці матчу Віктор Циганков пробив в поперечину, але своїх воріт.

Матч завершився з рахунком 4:1 на користь збірної України і це найбільша поразка Андрія Шевченка на посаді головного тренера "жовто-синіх".

Ліга Націй

Словаччина - Україна - 4:1 (2:0)

Голи: Руснак, 6, Куцка, 26, Зрелак, 52, Мак, 61 - Коноплянка, 47.

Як повідомляв портал Знай.ua, гравець збірної України виконав пісню і порвав мережу.