Українська біатлоністка Юлія Джима, яка тріумфально виграла золото жіночої індивідуальної гонки на етапі Кубка світу в Поклюці, розповіла про можливий перехід до збірної Словенії, з якою вона зараз тренується.
"Думаю, всі розуміють - на даний момент це неможливо. Але знаєте, як кажуть: ніколи не говори ніколи.
У житті бувають різні ситуації, і незрозуміло, як все обернеться. Але на даний момент я бігаю за Україну і сподіваюся, буду продовжувати", - сказала Джима.

Тріумф Юлії Джими

У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам і захопили лідерство в Кубку націй.