У словенській Поклюці завершилася чоловіча спринтерська гонка в рамках 1-го етапу Кубка світу з біатлону.

Переможцем став норвежець Йоганнес Бо, який навіть дозволив собі коло штрафу. Друге місце посів француз Антонін Гігонна, третій час показав росіянин Олександр Логінов.

Відразу три українці зуміли пройти гонку без промахів. Сергій Семенов, Артем Прима і Дмитро Підручний ідеально відпрацювали на двох вогневих рубежах, а ось Віталій Кільчицький допустив по одному промаху на двох стрільбах.

Зазначимо, що Семенов не допускає промахів на шести вогневих рубежах поспіль. Раніше він закрив всі 20 мішеней в індивідуальній гонці в Поклюці.

Найкращий час серед українців на фініші показав Артем Прима, який зайняв 13-е місце. Сергій Семенов також потрапив в очкову зону - 37-й час.

Дмитро Підручний кваліфікувався в гонку переслідування завдяки 58-му місцю.

Тріумф Юлії Джими

У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам і захопили лідерство в Кубку націй.