До 17 квітня 2017 року відсторонили від виконання обов'язків суддю Вищого господарського суду України Артура Ємельянова. Таким чином Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника Генпрокурора Юрія Столярчука, котрий просив про продовження терміну тимчасового відсторонення Ємельянова через притягнення того до кримінальної відповідальності.

Про це повідомила "Українська правда".

Ємельянова підозрюють у тому, що він тиснув на суддів ряду господарських судів, де головував. Згідно тексту підозри, він вимагав від підлеглих суддів прийняття потрібних рішень у деяких господарських справах.

Крім того його звинуватили в незаконному збагаченні, навіть було припущення, що на його рахунку в банку Ліхтенштейна зберігається 13 мільйонів франків.

2 березня Вищий адміністративний суд скасував рішення Вищої ради юстиції від 12 січня, яким Ємельянова відсторонили від виконання обов'язків. Попри те, що на нього відкрите кримінальне провадження, суддя переконаний, що має серйозні шанси на перемогу в конкурсі на посаду судді Верховного Суду.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у мережі з'явилася інформація про суддів, котрі розглядатимуть апеляційну скаргу екс-глави ДФС Романа Насірова.