Використання "Сбербанком Росії" при відкритті "рахунків" несертифікованих документів автоматично робить його співучасником тероризму.

Таку думку висловив оглядач Михайло Подоляк у матеріалі " Обрушити "Сбербанк Росії" для видання "Інформатор".

У своїй публікації він підкреслив, що ця фінансова установа входить до системи міжнародних платежів (SWIFT), використовує розрахунки в іноземній валюті, володіє рахунками в світових банках з бездоганною репутацією та торгує частиною акцій на найбільших фондових ринках. І при всьому при цьому "Сбербанк Росії" порушує ряд міжнародних правил.

"Бути членом глобального банківського пулу – значить, скрупульозно слідувати правилам комплаенс-контролю (протидії легалізації злочинних доходів, фінансуванню тероризму, отриманню корупційних доходів), в тому числі через обов'язкову процедуру проходження клієнтів через KYC і АML)", – пише автор.

Незважаючи на це, банк відкриває "рахунки" за ніде не сертифікованими документами, що суперечить юридичним правилам і відразу підпадає під визначення – "фінансування тероризму".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив "Сбербанк Росії" у фінансуванні бойовиків і наголосив на необхідності припинити його роботу на території держави.