Після того, як Туреччина скасувала виступи своїх чиновників у країнах ЄС, зовнішньополітичне відомство Франції закликало країну не загострювати дипломатичний конфлікт й утриматися від подальших провокацій.

Як передає DW.COM, скандал між Анкарою та Амстердамом набирає обертів. Під час свого виступу у французькому місті Мец перед турецькою громадою міністр МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу назвав Нідерланди "столицею фашизму". Ці слова почули близько 800 осіб, які прийшли на зустріч.

На такі заяви відреагували представники інших європейських країн. Прем'єр-міністр Данії Ларс Локк Расмуссен закликав турецького прем'єра Біна Йилдирима відкласти візит до Данії, запланований на 20 березня, оскільки у світлі нинішніх атак Туреччини проти Нідерландів ця зустріч неможлива.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", усе почалося з того, що Нідерланди не дали згоди на посадку літака глави Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, мотивувавши це "загрозою громадській безпеці". Той у свою чергу пообіцяв "жорстку відповідь", а президент Туреччини Тайіп Ердоган закликав країни ЄС ввести санкції проти Нідерландів.

Кількома днями пізніше голландська поліція не дала виступити на території турецького консульства в Роттердамі міністру у справах сім'ї та соцполітики Фатмі Бетюль Сайян Кайі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще