Російські військові розпочали масштабну операцію стеження на території анексованого Криму. Окупаційне командування планує таким чином перехоплювати сигнали та глушити їх.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

З цією метою вони встановили комплекс радіоелектронної боротьби " Мурманськ-БН", відкрито аргументуючи це тим, що нібито збираються "взяти під особистий контроль бойові ресурси НАТО".

Діапазон перехоплення сигналів розповсюджується на 300 кілометрів – на таку відстань він може діяти не більше 72 годин, а потім потрібно поновлювати опори.

Втім, можливі також так звані короткострокові сеанси розвідки – тоді за кілька хвилин "Мурманськ-БН" охоплює до 5 тисяч кілометрів. Приблизна висота його складає 72 метри.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Використовують його переважно для того, щоб зірвати всю систему зв'язку у прилеглій території, вивести з ладу електроніку, яка керує бортовим озброєнням. Силові відомства РФ охрестили цю систему "інтелектуальною відсіччю противника", яку як і зазвичай відправляють на півострів нібито під приводом військових навчань.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що російський генерал влаштував так звану перевірку на боєготовність усіх підрозділів РФ на території Криму.