Напередодні старту другого етапу Кубка світу з біатлону австрійська поліція прибула в розташування збірної Росії в Хохфільцені.
Тренера Олександра Касперовича, лідерів збірної Євгена Гаранічева, Олександра Логінова, Антона Шипуліна, Ірину Старих і Олексія Волкова, а також лікарів і масажистів, підозрюють у вживанні допінгу на чемпіонаті світу в Хохфільцені у 2017 році.
В рамках розслідування залучена не тільки австрійська поліція, але і антикорупційні органи.
Біатлоністам пред'явив звинувачення Віденський департамент з протидії корупції. Про це повідомив російський коментатор Дмитро Губернієв.

Нагадаємо, Міжнародний союз біатлоністів (IBU) оголосив про порушення справ проти 4 російських біатлоністів – Євгена Устюгова, Світлани Слєпцової, Олександра Печенкіна і Олександра Чернишова.

Спортсменів з Росії звинувачують у застосуванні допінгу на підставі аналізу даних Московської антидопінгової лабораторії, проведеному спільно з ВАДА. Результати дослідження проб, узятих з 2012 по 2015 рік, підтверджують висновки, викладені в доповіді Макларена.

З зазначеної вище четвірки тільки Печенкін є чинним біатлоністом. Він тимчасово відсторонений від змагань. Всім чотирьом спортсменам буде надана можливість участі в слуханнях в антидопінговому органі IBU.

Євген Устюгов є 2-кратним олімпійським чемпіоном. Світлана Спєпцова – олімпійська чемпіонка Ванкувера-2010 і чемпіонка світу-2009 в естафеті.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, українська велосипедистка виграла золоту медаль, випередивши росіянку.