Державна зрада - це той злочин, заради якого потрібно скасувати мораторій на смертну кару.

Таку думку висловив Ілля Ківа, радник міністра внутрішніх справ України, передає "Обозреватель".

"За зраду - смерть. Іншої позиції в нашій країні не повинно бути. Тому що ми знаходимося сьогодні в стані війни", - заявив Ківа і додав: "Сьогодні наші найкращі люди, цвіт нації, лягають в землю. Тому за зраду повинна бути кара . Це чітка позиція ".

Нагадаємо, на території мораторій на смертну кару ввели 1 липня 2003 року, після того, як Київ підписав Протокол Європейської конвенції про права людини: цей документ не сприймає вищої міри покарання. Згідно зі статистикою кількох видань, до 1995 року Україна не виходила зі списку країн, де високий рівень винесення вироків про смертну кару.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що суд дозволив судити екс-президента Віктора Януковича за держзраду заочно. Вже стало відомо, коли почнеться розгляд справи.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще