Британський уряд збирається змусити ЄС повернути заборгованість одразу по закінченню процедури Brexit.

Про це повідомляє The Sunday Times.

Загальна сума фінансових ресурсів на рахунках у Європейському інвестиційному банку (ЄІБ) вже досягла 9 мільярдів фунтів, що в еквіваленті до американської валюти складає близько 11 мільярдів доларів. Тобто, щонайменше 16% фінансів – це частка Великобританії.

Підтверджують також законність подібних намірів прем'єр-міністра Терези Мей юристи. Зокрема, Мартін Хоув, який готує відповідний документ для уряду, заявив, що країна має право не тільки надалі не робити внесків після виходу з ЄС, а й вимагати негайного повернення боргу.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що заборгованість Британії перед ЄС за кілька років зросла до 2 мільярдів євро. Представники Євросоюзу стверджують, що деякі фінансові махінації керувалися з Лондону – перевозили взуття та одяг, а митна собівартість була суттєво занижена.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще