Перша ракетка світу серед чоловіків Новак Джокович і перша серед жінок Сімона Халеп стали чемпіонами світу за версією Міжнародної федерації тенісу (ITF) у 2018 році.

Халеп вперше удостоєна цієї премії, а для Джоковича це вже шоста подібна нагорода.

В парній категорії серед чоловіків нагороду ITF отримають Майк Брайан і Джек Сік (за перемогу на двох Великих шоломах і перемогу на Підсумковому турнірі АТР). А серед жінок – Барбара Крейчікова і Катерина Синякова (виграли Ролан Гаррос, Вімблдон і Кубок Федерації).

Церемонія вручення премій ITF відбудеться 4 червня в Парижі (Франція) під час розіграшу Ролан Гарроса.

Нагадаємо, Новак Джокович встановив рекорд сезону. Джокович завершив 2018 рік у ранзі самої вікової першої ракетки світу в історії ATP. На момент кінця сезону йому виповнився 31 рік і 223 дня.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Новак Джокович
Новак Джокович

Новак Джокович розповів, що має намір побити рекорд швейцарця Роджера Федерера по виграних титулів на турнірах Великого Шолома.

Федерер вигравав на турнірах Великого Шолома 20 разів перемагав у Шоломах, а Джокович - 14.

"Я вважаю, що зможу побити рекорд Федерера. Я дуже цього хочу. Не знаю, вийде чи ні, але впевнений, що мені це до снаги. Все залежить від численних факторів. По-перше, від того, як довго я зможу грати. По-друге, як довго я буджу виступати на такому високому рівні, як впорається моє тіло і розум. Зараз я думаю, що у мене є шанси.

Я вірю в свої навички, але тільки час покаже, чи зможу я досягти цієї неймовірної мети", - заявив Джокович.

Раніше Новак Джокович одержав нагороду "Тенісист року" від Асоціації тенісистів-професіоналів.

Як повідомляв портал Знай.ua, з наступного сезону Жіноча тенісна асоціація (WTA) запроваджує нові правила.