11-12 березня в Українському домі відбувся перший фестиваль "ROBOfirst - більше ніж роботи". Масштабна міжнародна подія в сфері освіти, науки і техніки зібрала талановитих, творчих, ерудованих дітей від 6 до 16 років, які продемонстрували свої вміння в галузі конструювання і робототехніки, програмування, інженерії та архітектури.

Більше 1000 дітей з усієї України продемонстрували своїх роботів, LEGO-моделі та ідеї-стартапи на тему "Пліч-о-пліч з тваринами" - юні робототехніки представили близько 130 проектів на цю тему.

В рамках фестивалю відбулися два найбільших світових конкурса з науки і робототехніки - Всеукраїнський чемпіонат FIRST LEGO League для дітей 10-16 років, і Всеукраїнський фестиваль FIRST LEGO League Junior для дітей 6-10 років. Початківці-розробники працювали в команді з дорослими наставниками над проектуванням, створенням і програмуванням роботів і інноваційними рішеннями проблем в рамках їх дослідницького проекту.

Команда переможців відправиться в Сент-Луїс на Всесвітній фестиваль FIRST LEGO League, який пройде з 26 по 29 квітня. Команда з України змагатиметься зі 110 командами з усього світу.

Організатори:

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Компанія "Пролего" - лідер в розробці навчальних програм з робототехніки для навчальних закладів; як ексклюзивний офіційний представник LEGO Education, компанія 9 років займається впровадженням міжнародної освітньої STEM-програми LEGO Education в Україні.

Співорганізатором фестивалю є Education HUB, освітній простір нового формату, яке об'єднує тих, хто хоче постійно розвиватися, шукає нові ідеї та знання, хто прагне вдосконалити себе, і хоче бути причетним до позитивних суспільних змін.